Virksomheden kan få et forbud, hvis der er overhængende og betydelig fare for medarbejdernes eller andres sikkerhed og sundhed. Et forbud betyder, at arbejdet skal stoppe øjeblikkeligt, og at det ikke må genoptages, før det kan udføres forsvarligt.
Virksomheden kan få et strakspåbud, hvis der er tale om et alvorligt arbejdsmiljøproblem. Et strakspåbud betyder, at fejlen skal udbedres med det samme. Arbejdstilsynet kan give virksomheden lov til at lave en midlertidig løsning, indtil det er muligt at løse problemet permanent.
Hvis virksomheden får et påbud med en frist, betyder det, at den kan forsætte arbejdet, men at den skal finde en permanent løsning på problemet inden fristens udløb. Arbejdstilsynet bestemmer fristen og sikrer, at den er lang nok til, at virksomheden kan finde en god og holdbar løsning på problemet.
Virksomheden kan få et påbud uden handlepligt, hvis den har overtrådt arbejdsmiljølovgivningen, men ikke skal igangsætte handlinger på grund af afgørelsen. Det kan fx ske, hvis virksomheden løser problemet, inden tilsynet er afsluttet.
Virksomheden kan få et undersøgelsespåbud, hvis Arbejdstilsynet har en konkret mistanke om, at arbejdsforholdene ikke er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige, eller som led i en mere generel undersøgelse eller løbende kontrol af forholdene, fx i en branche. Et undersøgelsespåbud betyder, at virksomheden skal foretage undersøgelser, udtage prøver eller gennemføre besigtigelser for at sikre sig, at arbejdsforholdene er i orden.
Virksomheden kan få et rådgivningspåbud, hvis den får et påbud om et alvorligt eller komplekst arbejdsmiljøproblem, der er vanskeligt at løse, og som er omfattet af bekendtgørelsen om brug af autoriserede rådgivningsvirksomheder på arbejdsmiljøområdet. Virksomheden kan også få et rådgivningspåbud, hvis den får et påbud om at undersøge det psykiske arbejdsmiljø eller substitution af stoffer, hvis den får et påbud om mange arbejdsmiljøproblemer, eller hvis påbuddet vedrører udarbejdelse af en plan for sikkerhed og sundhed på en byggeplads.
Et rådgivningspåbud betyder, at virksomheden skal bruge en autoriseret rådgivningsvirksomhed til at hjælpe med at løse og forebygge det arbejdsmiljøproblem, som påbuddet handler om.
Se Arbejdstilsynets liste over autoriserede arbejdsmiljørådgivere
Vejledning er information om arbejdsmiljøreglerne eller anbefalinger til, hvordan et bestemt arbejdsmiljøproblem kan forbedres. Arbejdstilsynet giver vejledning, hvis der er arbejdsmiljøforhold på virksomheden, som kan justeres, men hvor der ikke er grundlag for at træffe en afgørelse. Vejledningen kan gives mundtligt eller skriftligt. Vejledninger er ikke retligt bindende for virksomheden.