Spring over hovedmenu

Skat for udstationerede lønmodtagere

Hvis du er udstationeret til Danmark og din arbejdsgiver har et fast driftssted i Danmark, så skal du formentlig betale indkomstskat i Danmark.

Hvis du er udstationeret til Danmark og din arbejdsgiver har et fast driftssted i Danmark, så skal du ansøge om et skattepersonnummer og skattekort, uanset hvor længe du forventer at opholde dig i Danmark. Det samme gælder, hvis du selv etablerer en virksomhed i Danmark.

Har du planer om at bo og arbejde i Danmark i mere end 3 måneder, skal du søge om at få et CPR-nummer hos det danske Folkeregister. Og tilbringer du mere end 6 måneder i Danmark, bliver du betragtet som fuldt skattepligtig til Danmark fra første dag af dit ophold.

Du kan søge rådgivning i et af Danmarks fire:
International Citizen Servicecentre

Du flytter til Danmark

Når du flytter til Danmark er der nogle praktiske ting, du skal tænke på, alt efter hvor længe du planlægger at blive og hvor du kommer fra. 

Du flytter til Danmark

Udlejet arbejdskraft

Hvis du er udlejet til en dansk virksomhed og har en udenlandsk arbejdsgiver, så er du skattepligtig efter reglerne om international arbejdsudleje.

Leje af medarbejdere fra udlandet

TastSelv Selvbetjening

TastSelv er Skattestyrelsens selvbetjening på nettet. I TastSelv kan du ændre din forskudsopgørelse og årsopgørelse og indsende din selvangivelse. Du kan også se de oplysninger, Skattestyrelsen har om dig til beregning af din skat. Det er information, som styrelsen har modtaget fx fra din arbejdsgiver og bank.

TastSelv (Kræver MitID)

Skattepligt i Danmark

Skattepligt handler om pligten til at betale indkomstskat. Der skelnes mellem fuld skattepligt og begrænset skattepligt. 

Udlandsforhold

Brug af egen bil eller firmabil

Der gælder særlige regler, hvis du tager dit eget køretøj med til Danmark eller din arbejdsgiver stiller en bil til rådighed, som du kan bruge til privat kørsel. 

Skat af fri bil (firmabil)

Indkomstskat i Danmark

Du behøver ikke kende alle danske skatteregler, men du har pligt til at sikre dig, at den information Skattestyrelsen har om dig er korrekt. Det betyder, at du skal kende de grundlæggende skatteregler, og kontrollere den information, du får i årsopgørelsen og på forskudsopgørelse og skattekort. 

Årsopgørelse, forskudsopgørelse og indkomst

Skat i Danmark

Publikationen er en introduktion til det danske skattesystem for tilflyttere og ikke-dansktalende borgere, som endnu ikke kender systemet.

Skat i Danmark - en introduktion

Har du spørgsmål?

Kontakt Skattestyrelsen

Telefontid:
Mandag 9 - 17
Tirsdag til torsdag 9 - 16
Fredag 9 - 14

+45 72 22 28 81