Spring over hovedmenu

Hvad kan slagterierne gøre for at forebygge coronasmitte?

Under coronakrisen kan fisk, kød og fjerkræslagterierne forebygge smitte af medarbejderne ved at bygge videre på de hygiejneprocedure, der allerede er en del af slagteriets fødevaresikkerhed.

Det er vigtigt, at arbejdet planlægges og tilrettelægges, så det kan udføres forsvarligt. Og det gælder også i forhold til coronasmitte. Arbejdstilsynet opfordrer derfor til, at følge Sundhedsstyrelsens generelle råd om foranstaltninger mod smittespredning.

  • Planlæg arbejdet, så medarbejderne kan arbejde med en afstand imellem sig, fx undgå at arbejde mange medarbejdere i små rum samtidig
  • Stil håndvask eller håndsprit til rådighed for medarbejderne på alle relevante steder, fx ved indgange til slagteriet, der benyttes af medarbejderne
  • Minimer kontakt med andre, fx undlad at give hånd og hold afstand til vognmanden ved levering og afhentning af varer
  • Opprioriter regelmæssig rengøring og afspritning, fx hyppig udluftning i kantinen/frokoststuen.

Arbejdstilsynet understeger, at det generelt påhviler arbejdsgiveren at gøre medarbejderne opmærksomme på eventuelle risici, der er forbundet med arbejdet. Hensigten hermed er også at skabe forståelse blandt medarbejderne for vigtigheden af, at den enkelte beskytter sig mod smitte med coronavirus.

Har du spørgsmål?

Kontakt Arbejdstilsynet
Telefontid
Mandag - torsdag: 8 - 15
Fredag: 8 - 14

+45 70 12 12 88
at@at.dk

Sidst opdateret: 25-09-2020